Om Miss Dot – Maden, restauranten og værten

Dit værtspar bag Miss Dot, er opvokset på landet i 60èrne. I en tid med stor respekt for naturen, råvarer og ressourcer.  Værdier som vi har inkorporeret i restaurant. Den kortest vej fra jord til bord, gode råvarer, respekt for miljø og ressourcer. Primært hjemmelavet mad med sæsonens råvarer, mindre kød og mere grønt er hvad vi tilbyder dig.

pandekage-med-appelsinsovs.png

Om Miss Dot pandekager

Vi tilbyder dig pandekager i alle variationer, søde, salte og amerikanske

Hos Miss Dot har vi 20 års erfaring i at lave pandekager. De er altid nybagte fra franske crepejern, uden fedtstof i bagningen.

Pandekager er populære over hele verden, ofte associeret med søde desserter, med sukker og syltetøj eller andre lækre " naughtiness".  Vi elsker naughtiness - på den gode måde med gode råvarer, hjemmelavet frugtcoulie, chokolade, fløde, og naturligvis lækker is.

Madpandekager - sundhed og bæredygtighed

Vores madpandekager er både delikate, sunde og nærende, glutenreducerede og du kan nyde dem med god samvittighed.  Vores maddej er laver på majsmel, glutenfri grov havremel, mælk og æg. Indeholder ca 120 Kcal/100gram, og er ifht. kartofler, ris og brød et lækkert og godt alternativ.

Vi laver selv alt vores pandekagefyld fra bunden af. Bæredygtighed og respekt for vores verden, betyder at vi følger sæsonen. Derfor anretter og serverer vi din pandekage med årstidens salat.

Er du veganer, vegetar, eller har du laktose og glutoseintolerance, tilbyder vi dig lækre madpandekager, lavet med kikærte- og glutenfri havremel, samt soyamælk.

Marianne-hald-ejer-af-Miss-Dot.jpg

Om din vært

Mit barndoms America

Jeg er født på godset Ravnborg, mens mine forældre var forvaltre hos familien Svanholm. Som seksårig, blev mine forældre selvstændige, da de købte gård ved Lille Vildmose.

Selvom vi boede ude på landet, var verdenen tæt på. Jeg elskede mine forældres store flotte flyder, en lyserød Ford Taunus de luxe, som vi kørte rundt i i 60èrne.

Én gang om ugen, fik vi et Anders And blad, som vi elskede at få læst højt af. Og der blev læst højt. Vi sad tre rollinger og lyttede hver aften, mens Donald Duck, alis Anders And eller Brødrene Grim fik liv.

Radioen kørte med Elvis, Simon and Garfunkel og Patsy Cline. Sidst i 60’erne fik vi tv og lp afspiller. Nogle af disse lp ér hænger nu i restauranten. America, som der blev sagt. Min fars bror var en af dem, der emigrerede og bosatte sig der. En generation tidligere i 1930érne var to af min bedstefars søskende også emigranter til America, så der var naturlige bånd og interesse for hvad der skete overthere. (min far sagde altid over dammen :) )

Om at lave mad

Som barn på landet, var det vigtigt at hjælpe hinanden, for at få hverdagen fungere. Vi havde alle vores pladser, og min var i køkkenet. Dengang lavede vi alt fra bunden, slagtede grise og okser. Hønsene gik ude i hønsehuset, mælken var ude i mælkejungerne, og når mælkebilen kørte forbi fik vi fyldt kander med lækker friskkværnet kærnemælk. En gang om ugen kom købmanden og tog æg med, satte vores kolonialvarer, så der blev handlet og betalt i en omgang - tankevækkende med den nærhed i alle processer. Dengang var det bare hverdag. Jeg fik set og lært det hele fra bunden - og havde ret godt fat i processerne. Måske var det også derfor, jeg blev opfordret til at gå den vej, hvilket jeg på det tidspunkt fandt ganske uinteressant. Men det skulle jo gå ganske anderledes.

Rasmus Klump og pandekager

I 1997 blev Poul 40 år, og vores fælles 15 årige opsparing skulle sættes i spil. Drømmen var en gård med mindst 2 skorsten, men tiden var en anden.  Landbrug og landbrugsliv var blevet industri, og en sen augustdag i 1996 besluttede vi at gå en anden vej. Vi sad og kiggede ud over vandet på Hals havn og snakkede om, at der manglede noget på havnen. Ironisk nok, for da vi tog kontakt til kommunen, kom vi med i en af de første byggerier på havneområder i Danmark. April 1998 åbnede vi is og pandekagehuset, som i efteråret fik navnet Rasmus Klump, da PIB gav os ret til det.

I mange år levede vi et hektisk sommerliv, men der var lyst til noget mere og anderledes. I 2007 gik startskuddet til Rasmus Klump Familierestaurant, en francisekæde, som franchisegiver. Prototypen åbnede i Århus, i et af Salling groups centre, Storcenter Nord. Idag, 10 år senere, 8 restauranter og 2 konkurser rigere, er vi igen tilbage på Hals Havn. Ideen med Rasmus Klump fejlede ikke noget, men i 2008-09,  bragede finanskrisen ind. Alt ændrede sig. Familiens rådighedsbeløb faldt kraftigt, indkøbsvaner ændrede sig og langsomt fik internettet godt fat i familien Danmark. Vores shoppingcentre og ferieområder kæmper i disse år med at finde deres nye identitet og hylde hos forbrugerne. Og finanskrisen, den er vi ovre.


I november 2016  startede vores nye liv med Miss Dot - min amerikanske drøm, Mit personlige “We can do it”.